Soorten bakken

In afgelopen jaren hebben zijn er verschillende kunststof bakken weten te maken door de techniek spuitgieten te gebruiken. Uiteraard gebaseerd op de wens van klanten. Gebruikers van kunststof bakken zitten onder andere in de chemie-industrie, in de vis, vlees en pluimvee branche, in de retail en in de catering & horeca. Kunststofbakken zijn ideaal voor stofvrije opslag en makkelijk vervoer. Welke soort kunststof bak past bij uw situatie?

Kunststof stapelbakken

‘Kunststof stapelbakken’ zegt het al: de boxen of kratten zijn stapelbaar. Doordat kunststof erg stevig is, kunnen zwaar beladen stapelbakken gewoon op elkaar gestapeld worden. Dat is erg makkelijk in smallere, hoge ruimtes of tijdens vervoer in een laadbak. We hebben dichte stapelbakken of meer stapelkratten. Vaak worden deze stapelkratten door bakkers of slagers gebruikt om meerdere broden of stukken vlees op te slaan of te vervoeren. Ook in magazijnen worden stapelbakken gebruikt voor bijvoorbeeld opslag van archieven of van allerlei gereedschap. De toepassing van stapelbakken is zo gek niet te bedenken, in elke situatie dat te maken heeft met opslag of vervoer zou u gebruik kunnen maken van stapelbakken!
  • Kunststof pallets

    De meeste mensen kennen pallets die van hout zijn. Alleen zijn juist pallets van kunststof een aanrader. Kunststof neemt namelijk geen vocht op, kan niet splinteren, bevat geen spijkers en is super stevig en daardoor super veilig. Daarnaast voldoen kunststof pallets aan de ISPM15 eisen, wat inhoudt dat er geen parasitaire organismen aanwezig zijn. Kunststof pallets zijn tevens ideaal als er aan HCCP-maatregelen gehouden moet worden, ze zijn erg makkelijk schoon te houden. Kortom: naast veilig zijn kunststof pallets ook heel hygiënisch! Kunststofpallets zijn ten opzichte van hout een stuk lichter, waardoor het vervoer goedkoper kan.

Kunststof palletboxen

Palletboxen zijn eigenlijk stapelbakken en pallets in één. Kunststofpalletboxen zijn namelijk grote opslagdozen ondersteund door poten of sleeplatten. Ideaal voor het verplaatsen van opslag door heftrucks! Ook hier geldt weer dat dankzij de kunststof, de palletboxen ontzettend hygiënisch zijn en uitermate veilig. We hebben palletboxen die geschikt zijn voor levensmiddelen en voor gebruik in de zorg of horeca en catering. Daarnaast bieden we gerecyclede palletboxen, die zijn niet geschikt voor levensmiddelen. Wist u dat u kunststof palletboxen ook als opvangbak kunt gebruiken? Door de grootte en het soort materiaal, kunt u er bijvoorbeeld ook gebruikt frituurvet in opslaan bij een cafetaria. Onze kunststof palletboxen zijn mét en zonder deksel stapelbaar.
  • Kunststof vouwkratten

    Er wordt een verschil gemaakt tussen vouwboxen en vouwkratten. Bij vouwkratten klapt u de wanden in zijn geheel naar binnen. Vouwboxen hebben een scharnier waarmee de wand wordt dubbelgevouwen vanaf het midden. Bij plastic vouwkratten denkt u misschien aan de kratten die mensen gebruiken bij het boodschappen doen, die bij zware belading doorbuigen. Vouwboxen en vouwkratten zijn erg stevig zijn en hebben dus een opvallend hoog draagvermogen hebben. Niet voor niets worden plastic vouwboxen veel gebruikt in de industrie. Deze opvouwbare opslagdozen zijn ideaal: als u ze even niet nodig heeft, kunt u ze gemakkelijk opbergen.